MH logo 2021
NOE 100

30sep10:00 am12:00 pmRENDHAGYÓ ÓRARaffai Judit - A magyar mesemondás hagyománya

Event Details

Napjainkban, amikor a népmesére vonatkozó ismereteinket olvasmányainkból, illetve a meseszövegek különféle feldolgozásaiból szerezzük, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szóbeliségben funkcionált népmese eredeti formájáról. Aki viszont már hallott jó mesemondót, pontosan tudja, hogy milyen erős hatást ér el egy népmese elmondva. A rendhagyó órán a hagyományos mesemondás 20. és 21. századi gyakorlatáról, műfajairól, a hallgatóság és a mesemondók szerepköréről, repertoárjukról, történetmondó stratégiájukról lesz szó. Mindeközben olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miért érdemes a népmesét eredeti formájában meghallgatni, mit tanulhatunk napjainkban a mesemondóktól, az általuk elmondott történetekből, hogyan tudjuk értelmezni azt az élményt, amely a mesemondás nyújthat?

A Magyarság Háza rendhagyó tanórái a Határtalanul! program keretében valósulnak meg. A pályázatok elbírálásánál plusz egy pontot jelent az utazó diákok részvétele a rendhagyó órák egyikén.

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Friday) 10:00 am - 12:00 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük