MH logo 2021
NOE 100

05may6:00 pm8:30 pmMI, MAGYAROK – 17 ORSZÁG, 53 FILMAz eltevések művésze

Event Details

MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB EXTRA

György Attila csíkszeredai író-újságíró-irodalmi szerkesztő portréja (Románia) | Rendező: Ürmösi Levente Mihály, Kerekes Károly Csanád | 90 perc
A film utáni beszélgetés vendége: György Attila

Kávéházak. Erdélyi asszonyok. Boszorkányok. Báli cipők. Krúdy. Csíkszeredai hokisok. György Attila. Kerek a világ. 

Székely-csángó származású író-újságíró-irodalmi szerkesztő Csíkszeredában.  Korai indulás. Második osztályos korában édesanyjáról írt iskolai dolgozatát közölte a Jóbarát című lap. Idilli gyermekkorát megszakította egy majdnem végzetes epizód. Kaszálás után jéghideg vízben fürdött, megállt a szíve. Felépülését második születésként élte meg. Apja úgy gondolta, ez a születés már tőle független, ezért soha többé nem szólt bele az életébe.

Autodidakta módon kezdett írni és szerkeszteni mind évtizedekkel korábban a papír alapú világban, mind az online térben.  Láthatóan sikerrel vette az akadályokat Tagja volt az Előretolt helyőrségnek.  2011 óta József Attila-díjas.  Szeret kávéházakban ücsörögni, utazások alkalmával is törzshelyeket választ magának. Ebben is konzervatív.

Házasságát a támogatás-tűrés-tisztelet hármasságában éli.  A pandémia alatt rákapott a főzős műsorokra és a főzésre. Leginkább talán a konzerválás-eltevés művészete izgatja. Főleg sok komponensű salátájára büszke. Ételfotóit, akárcsak írásait, szereti megosztani az online térben. Szívesen veszi az azonnali visszajelzéseket.

Nem szeret mellébeszélni. Mottója: A te szavad legyen igen-igen, vagy nem-nem. Sok barát veszi körül. Imád beszélgetni, időnként csak csendben figyel. Néha belefárad, ha nézi őket, ahogy dolgoznak.

A részvétel ingyenes. Előzetes REGISZTRÁCIÓ javasolt. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el a Adatkezelési Tájékoztatónkat

Time

(Thursday) 6:00 pm - 8:30 pm(GMT+02:00)

Location

Uránia Nemzeti Filmszínház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük