MH logo 2021
NOE 100

03jun7:00 pm8:00 pmNEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA IV., SzatmárnémetiSólyom szárnyán – a Felvidéki Akusztikus Quartett koncertje

Event Details

Hangulatos és bensőséges koncertre vár minden érdeklődőt a Felvidéki Akusztikus Quartett Sólyom szárnyán című műsorával, június 3-án (helyi idő szerint) 19 órai kezdettel a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában.

Vadkerti Imre és Zsapka Attila alapították a formációt 2014 tavaszán, melynek elsődleges célja a verséneklés népszerűsítése volt. 2014 decemberében csatlakozott a duóhoz Sipos Dávid (szaxofon), akit most Gáspár Álmos (hegedű) helyettesít, 2018-ban pedig Szűts István, a legendás Kormorán zenekar billentyűse egészítette ki a triót. A lírai hangvételű dalok megtartó erőt adnak a mindennapokban, és képesek örömteli könnyedséggel megtölteni a szívünket.

Az emberi lélek mélyén ott rejtőzik egy vágy, hogy kifejezze magát és kapcsolatot teremtsen. A zenés versek és lírai dalok ezt a vágyat tökéletesen kielégítik, úgy ötvözik egymást, hogy átölelik az érzelmek teljes skáláját. A Felvidéki Akusztikus Quartett munkásságát 2016-ban HARMÓNIA-díjjal ismerték el, amely a Felvidéken élő zenészek legrangosabb elismerése, majd 2020-ban jelent meg első albumuk Európa csücskén címmel, Böröczki Mihály szombathelyi költő megzenésített verseivel. A zene és a líra ereje a nyelven túlmutat, és közvetlenül a lélekig hatol.

A zenekar tagjai: Vadkerti Imre gitár-ének, Zsapka Attila gitár-ének, Gáspár Álmos hegedű, valamint Szűts István zongora.

A részvétel ingyenes.

Time

(Saturday) 7:00 pm - 8:00 pm(GMT+03:00)

Location

Dinu Lipatti Állami Filharmónia