MH logo 2021
NOE 100

05jun7:00 pm8:20 pmMagyarság Háza TeátrumSzáz Pál: Fűje sarjad mezőknek

Event Details

A felvidéki Csavar Színház előadása

„Ostobaság minden búbánat, mer minden emúlik evillágba, csak élet nem. Annak még a halál sem szab határt, ami minden másnak. Ezér szeresd az életet, akármilyen is, mer az a legnagyobb kincs! Nyisd ki szíved ládikóját, abbó baj nem lehet.”  

Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek című előadás a füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitál: a legendamesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére, a nyelv és a retorika természetes kincsesházába. Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést. Olyan ábécét, nyelvet ad a kezünkbe, mely természetes hangon képes megszólaltatni a létezés eredendő csodáját és lappangó rettenetét, a történelmi kataklizmák ember- és erkölcspróbáló erejét, lefőzni az ideológiák ködösítő, mérgező párlatait, felmutatni az emlékezés stratégiáit és korlátait, a kikezdhetetlen hit magasztosságát vagy épp önáltató tragikumát. 

Író: Száz Pál 
Színpadra alkalmazta: Varga Emese és Gál Tamás 
Dramaturg: Varga Emese 
Díszlet: Gál Tamás (Jászai Mari-díj, Dosky-díj) 
Jelmez: Szélyes Nagy Andrea 
Zene: Varga Gábor 
Rendező: Gál Tamás (Jászai Mari-díj, Dosky-díj) 

Játsszák: Kiss Szilvia és Gál Tamás 

Időtartam: 1 óra 20 perc, szünet nélkül 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. 

Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Monday) 7:00 pm - 8:20 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Tolnay Klári Színpad