MH logo 2021
NOE 100

25mar7:00 pm8:00 pmMagyarság Háza TeátrumÉn és a világ – Székely János-est

Event Details

Magyarság Háza Teátrum
Én és a világ – Székely János-est
Előadja Henn János, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Tompa Miklós társulatának színművésze

Időtartam: 60 perc   
Ajánlott életkor: 12+   
 
Magyarság Háza Galéria  
1051 Budapest, Nádor u. 17. 
2024. március 25. (hétfő), 
 
A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Székely János versei imádságmorzsák. Azoknak a könyörgése, akik a krisztusi küzdelemjárást falak mögé zárva élik, és nem vágynak látványos kiengesztelődésre. Ahogy a megváltás is az üdvtörténet legmegrázóbb titka. Az evangéliumi belső szoba magányos misztériuma, a lélekből kiszakadó józan fohászok, a párbeszédek önmagunkkal – a költő nem aprózza fel a létezést. Nem fontos, hogy mi történik a mindennapok kicsinyes-kényszerű vesződéseinek sűrűjében, az időmúlás horizontján, hanem mélyebbet merít, és az élet végtelen gyötrelmét, a láthatatlan láthatót kísérli meg megfogalmazni, az Én és a világ szorításában menekülésre képtelen emberi sors természetrajzát. És amikor úgy tűnik, hogy lassan az enyészeté lesz minden, a költő sajátos, de rendületlen igazságkeresése végül kioltja a káoszt, és a gondviselés váratlan otthonállapotában találja meg a nyugalmát. Itt találkozunk Székely Jánossal, egymással.
Az előadás létrejöttében Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója, és Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója is részt vett.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!   

Time

(Monday) 7:00 pm - 8:00 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria