MH logo 2021
NOE 100

15jan7:00 pm8:20 pmMAGYARSÁG HÁZA TEÁTRUMÉn „csak” egy magyar vagyok! - Zenés, irodalmi összeállítás a magyar nyelv és beszéd szépségéről

Event Details

Én „csak” egy magyar vagyok! 
Zenés, irodalmi összeállítás a magyar nyelv és beszéd szépségéről 

Előadja: Dráfi Mátyás Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész 

Időtartam: 80 perc  
Ajánlott életkor: 12+ 

Magyarság Háza Galéria 
1051 Budapest, Nádor u. 17.  
2023. január 15. (hétfő) 19:00  

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

„A magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet.”
Jacob Grimm német nyelvész, meseíró  

Az összeállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelv gazdagságára, szépségére, valamint a helyes, szép magyar beszédre. Az előadás keretén belül klasszikus és kevésbé ismert magyar költők (Petőfi Sándor, Ady Endre, Reményik Sándor, József Attila, Gál Sándor, Gágyor József, Gyimóthy Gábor) versei hallhatók. A prózai részeket népdalok szakítják meg. Az összeállítás tartalmazza más nemzetek híres fiainak, például nyelvészeknek, íróknak, műfordítóknak, tudósoknak (Galetto Marzio olasz humanista, Jacob Grimm, Erbergsberg bécsi tudós, Ove Berlung svéd orvos, műfordító, G. B. Shaw, Teller Ede, Enrico Fermi olasz atomfizikus, N. Simpson, stb.)  a magyar nyelvről, vagy a magyarokról alkotott véleményét is. 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Monday) 7:00 pm - 8:20 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria