MH logo 2021
NOE 100

30oct7:00 pm7:50 pmMAGYARSÁG HÁZA TEÁTRUMAmikor… – Bogdán Zsolt Jászai Mari-díjas színművész előadása

Event Details

„Bartis Attila megidézett művei (Károly, Engelhard, Bohumil, A vámos és az Úristen, A magyar nyelv rövid története) hosszú évtizedeket ölelnek át, nemzedékek történelmét sűrítik egy-egy kimerevített időpillanatba. Hol a múlt század húszas éveiben járunk, hol a század közepén, hol már a közelebbi hetvenes években. A novellák gazdagon szerteágazó cselekvésekről tudósítanak, ugyanakkor rendkívül szűkszavúak; az író bátran él a drámai sűrítés és a kihagyásos dramaturgia eszközeivel. Előadójuk professzionális módon elemzi a mondatokon belüli történéseket, s olykor csak nüansznyi módon, egy-egy hunyorítással vagy csönddel ad nyomatékot nekik.
Az előadás szövegeit Bogdán Zsolt válogatta, s ő is rendezte a takarékosan kivitelezett, hatásos és élvezetes produkciót. A válogatás koncepciózusnak bizonyul, megteremtődik az epizódok gondolati kohéziója. Ötven perc, mégis minden megtörténik a szövegben s az előadásban: tragédiák és vérbő, nevetésre fakasztó jelenetek, mélységek és magasságok, perlekedés az úristennel s a világmindenséggel, és újra meg újra az emberi tartás, a humánum győzelme a sokszor elviselhetetlennek látszó viszonyok fölött.” (Kovács Dezső: Becsomagolni egy egész életet / Revizor a kritikai portál) 

Rendezte és előadja: Bogdán Zsolt Jászai Mari-díjas és UNITER-díjas színművész 

Ajánlott életkor: 12+ 
Időtartam: 50 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!   

Time

(Monday) 7:00 pm - 7:50 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria