MH logo 2021
NOE 100

04sep7:00 pm8:05 pmMAGYARSÁG HÁZA TEÁTRUMCsokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon

Event Details

A felvidéki Csavar Színház előadása

„Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című művét az általunk már több helyen sikerrel bemutatott stílussal dolgoztuk fel, mely tapasztalataink szerint nagyon népszerű mind a diákság, mind a felnőtt közönség körében. A játékstílus, az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi. Pontos és részletes dramaturgiával fésültük át az egész művet s azon szavakat, melyek a mai kor emberének (diákjának) már nem érthető, játékkal, magyarázattal vagy zenével tettük azzá. Így az egyetlen gátat, mely Csokonai és a mai kor embere közé rakódott az elmúlt 200 év keze által lebontottuk, ezzel bizonyítva, hogy a magyar költészet nemcsak magasröptű gondolatok és filozófiák fészke, de a nagyszerű és utánozhatatlan magyar humor melegágya is.
Az előadás 5-től 150 éves korig ajánlott, mert ez a két pont ama epochában, melyben van nézőkedv… nemcsak a dámákban. Aki az időnek e két pontja közt van, annak, mint megannyi angyal olyan a CSAVAR.”

Rendező: Gál Tamás (Jászai Mari-díj, Dosky-díj)
Jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália
Zene: Bodonyi András és Gál Tamás

Játékmester: Gál Tamás (Jászai Mari-díj, Dosky-díj)
Zenész: Mester András

Időtartam: 65 perc
Ajánlott életkor: 5+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Monday) 7:00 pm - 8:05 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria