MH logo 2021
NOE 100

20feb7:00 pm8:30 pmMagyarság Háza Teátrum„Köszi, köszi…!” – kabaré-előadás egy felvonásban

Event Details

A Kárpátaljai Megyei Magyar Színház előadása

Mondják, a nő, ha nem is tudja, mit akar, azt is nagyon akarja. No, nem kell mindjárt túlbonyolítani a dolgokat, hiszen Szerb Antal is megmondta már, hogy a nők mind egyformák: csak az egyik ilyen, a másik olyan. A megoldóképlet szintén egyszerű hozzájuk, mindössze két módja van, hogy bánni lehessen velük – csakhogy egyiket sem ismeri senki. A férfi és nő közötti kapcsolaton elmélkedve Karinthy Frigyes is eljutott a legegyszerűbb kérdésig, hogy ugyan: „Lehet-e őszinte barátság férfi és nő között…”, s ha, „igen vagy nem és ha igen, miért nem?”

Mindannyian ismerjük a fentiekhez hasonló szellemes aforizmákat a női lélek és természet sajátosságairól. A beregszászi színház kabaré-előadásával nem vállalkozik arra, hogy rendet tegyen a kérdésben, hogy feltárja a női lélek állítólagos kiismerhetetlen rejtelmeit, vagy hogy bizonyítsa a női jellem elvitathatatlan jegyeit, ahogy nem ad jól bevált receptet sem a különbözőségek kezelésére. Sokkal inkább ízelítőt nyújt az emberi természet sajátosságaiból, az élet tipikus, sokszor nevetésre ösztönző szituációiból, amelyek fölött végigtekintve nyugtázhatjuk: akárhogy is igyekszünk elrontani, az élet mégis lehet szép.

A történetek színreviteléhez a műfaj nagyjai közül Gábor Andor (Rosszkedved van, papa?) Heltai Jenő, Karinthy Frigyes (A sarkutazó; Nem tudom, de nekem a feleségem gyanús…), Lőrincz Miklós (Úrinő a zongoránál), Molnár Ferenc és Rejtő Jenő (Herkules bonbon) írásait hívják segítségül népszerű dallamok kíséretében.

Az előadás a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Jótékonysági Alapítványa szervezésében, a Kárpátaljai KultúrKaraván keretében valósult meg.

Szereplők:
Orosz Melinda
Fornosi D. Júlia
Gál Natália
Vass Magdolna
Sőtér István
Ferenci Attila
Szabó Imre
Cséke Adrienn
Heczel Jázmin
Szilvási Szilárd

Színpadra alkalmazta: Gál Natália és Vass Magdolna
Zongorán kísér: Antal Diána
Zenei közreműködő: Bukta Vilmos Zoltán
Színpadi mozgás: Orosz Péter
Fény és hang: Fóris Csaba, Fóris Erik, Szabó Dezső
Ezermesterek: Kopinec György; Balogh Miklós, Kelnik Csaba

Időtartam: 90 perc
Ajánlott életkor: 16+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Monday) 7:00 pm - 8:30 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Tolnay Klári Színpad

1 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük