MH logo 2021
NOE 100

07dec6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEM Bálint Ákos: Podrum Bálint pincészet

Event Details

Magyarság Háza Szabadegyetem  
Podrum Bálint pincészet 
A vajdasági Bálint Ákos előadása

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

Magyarság Háza Galéria 
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2023. december 07. (csütörtök), 18:00  

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

A Podrum Bálint pincészet gazdaságunk az észak-bácskai homokvidéken, Horgos határában található. A Bálint család vállalkozása a 2000-es évek elejétől kezdett el terebélyesedni. Bálint Ákos ekkor döntötte el, hogy a hobbi borászkodást és gyümölcstermelést komolyabbra fordítja. 

Felvásárolta a környékbeli kis földparcellákat, fele-fele arányban kajszibarackot és szőlőt kezdett nagy mennyiségben termeszteni.  

Mára ez a terület elérte a 7 hektárt, amelyből közel 3,5 hektáron termelnek összesen 8 féle szőlőt: Kövidinka, Rajnai rizling, Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Cabernet sauvignon és franc, Kékfrankos, Kékburgundi és Hamburgi muskotály, melyek mindegyikéből bort készítenek. Az évek folyamán, ahogy egyre több bort állítottak elő, elkezdték kialakítani saját vásárlókörüket és ezzel bekerültek a piacra. Mára Vajdaság-szerte ismertté vált a pincészetük. 

„A borainkat reduktív eljárással, gondos odafigyeléssel és odaadással készítjük el, így sikerül megőriznünk a homoki borok frissességét és gyümölcsösségét. E tulajdonságok méltóvá teszik termékeinket, hogy a Fogyasztók poharába kerülve szebbé tegyék pillanataikat.” (Bálint Ákos) 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria