MH logo 2021
NOE 100

02nov6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMDr. Kovács Vilmos: Hőseink nyomában a határokon túl

Event Details

A 20. század háborúiban a magyar katonai veszteséget csak megbecsülni lehet. Kutatások alapján biztosan állíthatjuk, hogy a két világháború magyar hősi halottainak száma meghaladja a négymillió főt, ezt a számot konkrét adatok támasztják alá.

Tekintve, hogy az első világháborús frontok, hadszínterek szinte mindegyike a második világháborús hadműveleti területek jelentős része volt, emellett az egykori hadifogolytáborok és azok temetőinek nagy része a jelenlegi országhatárokon túl vannak, ezért bátran állíthatjuk, hogy az ilyen fajta emlékezetünk súlypontja, vagyis az emlékezetpontok a határokon túlra kerültek. Jelen kutatási eredmények azt a becslést támasztják alá, mely szerint katonáink több, mint 90%-a határainkon túl nyugszik.

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria