MH logo 2021
NOE 100

14sep6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMRákóczi-emlékek a Felvidéken – Balassa Zoltán előadása

Event Details

Rákóczi-emlékek a Felvidéken
Balassa Zoltán előadása

„Előadásom II. Rákóczi Ferenc életútját követi nyomon a felvidéki helyszíneken, kronológiai sorrendben, fényképek és illusztrációk segítségével a szülőhelyétől, Borsitól a végső nyughelyéig, Kassáig. Számos felvidéki település is fontos szerepet játszott Rákóczi és családtagjai életében. Késmárk, Körmöcbánya, Lőcse, Rozsnyó, valamint Zboró is őrzik a fejedelem emlékét. Megtekintjük a méltó módon felújított szülőhelyet, bemutatom a borsi kastély előtt álló szobrának hányattatott történetét, összefoglalom az újratemetése eseményeit. Végül érdekességként a fejedelem rodostói ebédlőházáról is szót ejtek, melynek egyik fele Kassán látható.”

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.   

Helyfoglalás érkezési sorrendben.   

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria