MH logo 2021
NOE 100

21sep6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMMuravidék építészete a dualizmus korában – Pisnjak Atilla előadása

Event Details

Az 1867-es kiegyezést követő gazdasági fellendülés elérte a mai Muravidéket is, így az I. világháborúig tartó időszak a ma már Szlovéniához tartozó területen is az általános fejlődés évei voltak. Ennek egyik legkézzelfoghatóbb és legszebb példája a vidék épített öröksége. A XX. században nem jelent meg nagyobb volumenű tanulmány, amely tüzetesebben foglalkozott volna ezzel a témával. Születtek ugyan olyan – zömében szlovén nyelvű – írások, amelyek közvetve vagy közvetlenül foglalkoznak egy-egy épülettel vagy településképpel, de átfogó monográfiáról nem beszélhetünk. Ezt a hiányt igyekszik pótolni A Muravidék építészete a dualizmus korában című kiadvány.

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria