MH logo 2021
NOE 100

16jun6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMVajda András: Karanténkultúra – Járványlét – Járványidő

Event Details

Lassan két éve, hogy a Covid-19 világjárvány alapjaiban forgatta fel mindennapjainkat, sajátos fordulópontot eredményezve az egyéni és kollektív életvezetési gyakorlatok terén egyaránt. A járvány azóta is hol intenzívebben, hol pedig kevésbé láthatóan, de hatással van a mindennapokra és a mindennapok szintjén termelődő jelentések és szimbólumok működésére, melynek következtében számos korábbi megszokásunk kérdőjeleződik meg, kerül a korábbitól eltérő megítélés alá.  

A járvány, mint életszervező keret és mint jelentésképző erő beépül az egyéni és a kollektív világokba, részévé válik a helyi világ mindennapi rutinjainak, de egyben ki is kezdi a helyi közösségek megszokásait szimbólumait és világképét. Relativizálja vagy leváltja a korábbi életvezetési rutinokat és ezzel együtt sajátos konfliktusokat gerjeszt (gondoljunk csak a maszkviseléssel és a távolságtartással kapcsolatos vitákra), bizonytalanságot eredményez és új interpretációkat tesz szükségessé.

Időtartam: 60 perc

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük