MH logo 2021
NOE 100

02jun6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMRaffai Judit: A mesemondás jellemzői a vajdasági folklorisztikai kutatások tükrében

Event Details

A mesemondás – mint a szóbeli történetmondás egyik fajtája – emberi sajátosság. Egy olyan hagyományozódott cselekvési forma, amely verbális és nonverbális jelek segítségével narratívumokat közvetít a közössége számára. Minden kornak és közösségnek megvannak a történetei. Az elmúlt közel 150 év vajdasági magyar folklorisztikai kutatásai lehetővé teszik, hogy megvizsgáljuk egy adott térség történetmondói és – hallgatói magatartását, annak változását. 

Az előadás a vajdasági magyarok szóbeli narratív viselkedési formáit, területeit és technikáit járja körül, közben a bevezetőben kitér a történetmondás kutatásának magyar párhuzamaira, a témát érintő vajdasági magyar folklorisztikai kutatásokra. 

Időtartam: 60 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük