MH logo 2021
NOE 100

12may6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMBalla Géza: A ménesi borvidék – Történelem, dűlők, brandek

Event Details

A Ménesi borvidék írásos története 1023-ban kezdődött. Az elmúlt évszázadok folyamán a borvidéken számos erdélyi főúr, uralkodó kisebb-nagyobb szőlőterületekkel rendelkezett. A borvidék a különleges természeti adottságai miatt a nagy minőségű vörösborok vidéke volt már az elmúlt évszázadokban is és napjainkban is. Ménesi borvidéken működő Balla Géza borászat boraiban ezek a különleges karakterek fedezhetők fel, elsősorban  a több száz éve a borvidéken jelen lévő hagyományos szőlőfajtákban, mint pl. a Magyarádi Fehér, Furmint, Kadarka, Feketeleányka. Ezek a jellegzetes tulajdonságok az évek folyamán különböző brandeket hívtak életre, amelyek tükrözik úgy a borok különleges karaktereit, mint a termőhely és a borkultúra egyediségét.

Időtartam: 60 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük