MH logo 2021
NOE 100

07apr6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMDávid Lajos: Nagybánya a világ legbűbájosabb városa

Event Details

Nagybánya – ha ezt a nevet halljuk vagy olvassuk, elsőként a hajdani festőiskola jut eszünkbe, amelynek számos tagja örökítette meg és tette szélesebb körben ismertté a Virághegy alatt meghúzódó bányásztelepülés utcáit, épületeit, nyüzsgő piacát, az itt élő-munkálkodó emberek mindennapi életét. A környék a történelem során méltán híres volt aranybányáiról, a nagybányai Münz veretes ezüst- és aranypénzeiről, az ízletes nagybányai szelídgesztenyéről. Nagybányán bizonyára a „vad gróf” közeli költői kastélyában mézesheteit töltő Petőfi Sándor és Szendrey Júlia emlékét is sokan keresik.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük