MH logo 2021
NOE 100

10mar6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMPatócs Júlia és Czégé Réka: Arany János Emlékmúzeum és az Arany Örökség

Event Details

Nagyszalonta szívében található Csonkatorony ad otthont Románia első magyar irodalmi múzeumának, az Arany János Emlékmúzeumnak. A múzeum az 1899-es megnyitása óta töretlenül várja látogatóit, a 2017-es Arany János emlékév óta egy teljesen felújított tárlattal kápráztatja el az ideérkezőket. Arany János szülővárosát teljesen átjárja a nagy költő szelleme, ahol szobrok, iskolák, utcák őrzik emlékét. A múzem az Arany János Művelődési Egyesületnek köszönheti múltját és jelenét. Lelkes csapatuk az Emlékmúzeum munkatársaival együtt arra törekednek, hogy megőrizzék Arany János hagyatékát a jövő nemzedékei számára. A múzeum megalapításáról, kiállításáról, jövőképéről Czégé Réka, a múzeum programszervezője és tárlatvezetője fog bővebben mesélni és Patócs Júlia a Művelődési Egyesület terveit, a nagyszalontai magyarság megmaradásáért tett törekvéseit fogja ismertetni.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info (A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el!) Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@admin

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük