MH logo 2021
NOE 100

17dec11:00 am12:30 pmMAGYARSÁG HÁZA MESEDÉLELŐTTMily nagy ragyogás látszik! - A kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház előadása

Event Details

Magyarság Háza Mesedélelőtt
Mily nagy ragyogás látszik!
A kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház előadása

Időtartam: 45 perc  
Ajánlott életkor: 3+

Az előadás után kézműves foglalkozással várjuk kedves vendégeinket!   

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2023. december 17. (vasárnap), 11:00 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

A Keljfeljancsi Bábszínház célja többek közt a dramatikus néphagyományok felelevenítése, megélése. Ilyen a betlehemes játék is, amely maga egy ősi vándorszínházi műfaj, hiszen a betlehemezők házról házra járva mutatták be, elevenítették fel Jézus születését. Talán kevesen tudják, hogy a hagyományon belül a betlehemezésnek létezik bábjátékos változata is. 

„Az egész világon ünnep rendeltetett, 
mi is teszünk e szép háznál tiszteletet, 
ha szíveskednek beengedni…” 

Népi betlehemes játékokból összeállította és előadja: Vincze László 

Bábok: Végh Éva

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Sunday) 11:00 am - 12:30 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria