MH logo 2021
NOE 100

08oct11:00 am12:30 pmMAGYARSÁG HÁZA MESEDÉLELŐTTA kiskakas gyémánt félkrajcárja

Event Details

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

Vásári jellegű, interaktív asztali játék, sík- és kesztyűbábokkal.

Egy kerettörténet öleli körül a mese cselekményét, amelyben a nézők megismerkednek a narrátor Mesefaragóval, majd közös munkával teremtik meg a mese első helyszínét, egy vidéki tanyát és annak környékét, a Kiskakas és a Gazdaasszony életterét.

Egy gyors díszletcserét követően máris a gonosz török szultán palotájában találjuk magukat, ahol a Kiskakas számos megpróbáltatás után sikeresen visszaszerzi az őt megillető gyémánt félkrajcárt. Az erkölcsi tanulságok levonásával az előadás kerettörténete is bezárul, egy közös énekkel és együttes kukorékolással.

Az előadás az interaktivitásra épül: a gyerekek nem csak a látványvilág kialakításában segédkeznek, hanem tevékeny szereplőként is bevonódnak a játék cselekményébe, valamint kérdések és válaszok sorozatával segíthetik a Kiskakast útjának bejárásában és céljának elérésében.

Az előadásban a tárgyak multifunkciós szerepet játszanak: egy kendő madárszárnyakká változhat, a szemétdomb kalappá, egy pár ezüstszínű kesztyű pedig páncélos vitézzé alakulhat át.

Dramatizálta, rendezte és előadja: K. Kovács István
Látványtervező és kivitelező: Hamza Kozák László

Ajánlott életkor: 4+  
Időtartam: 40 perc

Az előadás után kézműves foglalkozással várjuk kedves vendégeinket!

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Sunday) 11:00 am - 12:30 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria