MH logo 2021
NOE 100

04oct6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA IRODALMI SZALONVári Fábián László: Közelít valaki

Event Details

Vári Fábián László: Közelít valaki

Ez a kötet jelentős mértékben különbözik az előzőktől. Születésük időrendjében, ciklusok nélkül követik egymást a versek – az ukrajnai háború kezdetétől annak egyre szélesebb kibontakozásáig. Nem ellentmondás ez a közismert latin szállóigével szemben? Egyértelműen az. A múzsák hallgathatnak, ha morajlik az ég, visszaűzheti őket a Parnasszusra a nyáreleji hullaszag, de a költő nem tarthat vele. Nem járhat lehorgasztott fejjel azok között, akik szavaiba kapaszkodva várják az égbolt tisztulását. Ha ezt nem képes előidézni, vigasztaljon szép szóval, tartsa ébren a csüggedőket, de gyűlöletet, bosszút semmiképp ne keltsen, átkot ne szórjon a szája. Erre int, aki közelít felénk, s üzeni már kétezer éve: ember az embernek nem lehet ellensége. Akkor sem, ha alattomos eszméktől rászedetten ölni kényszerül.

Meghívott:
Vári Fábián László Kossuth- és József Attila-díjas költő, kritikus

Beszélgetőtárs:
Kalocsai Andrea, a közmédia műsorvezetője

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Wednesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria