MH logo 2021
NOE 100

27sep6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA IRODALMI SZALONOto Horvat: Szabó megállt (fordította: Beszédes István) könyvbemutató

Event Details

Oto Horvat: Szabó megállt
fordította: Beszédes István
könyvbemutató

Oto Horvat szerb író Szabó megállt című regényét magyarra fordította Beszédes István.

„Nehéz lenne megcáfolni: Oto Horvat regénye szerelmes regény. Viszont hozzá lehet, hozzá kell fűzni: különleges módon az. Mert a Szabó megállt a veszteség feldolgozásának regénye is. Az idegenség szép kulisszái között helyét kereső szeretők mögött lángokban szülőföldjük, felbomlóban az ország, amelyben felnövekedtek és eszméltek, szétforgácsolódott múltjuk és a belőle táplálkozó azonosság, és az elveszett jövőképet közös, összefonódó emlékezettel, egymást erősítve igyekeznek életben tartani, egészen addig, míg a nő gyógyíthatatlan betegsége és korai halála folytán, a férfira a visszafordíthatóság legkisebb illúziója nélküli, legteljesebb magány szakad. Az ő orpheuszi kísérlete ez a regény.” (Beszédes István)

Meghívott:
Beszédes István költő, drámaíró, szerkesztő, műfordító

Beszélgetőtárs:
Kalocsai Andrea, a közmédia műsorvezetője

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Wednesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria