MH logo 2021
NOE 100

24jan6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKNEM MINDENKI ÉL IGAZÁN

Event Details

Nem mindenki él igazán
A Rómeó Vérzik rockzenekar portréja (Szlovákia, Balázs Emese filmje)

Azért lett különleges a Rómeó Vérzik zenekar, mert a Kovács fivérek, Koppány és László, már a legelején a saját stílusukat kezdték kikovácsolni. Ez a stílus, műfaj a dirty rock, amelyet több mint negyedszázada képviselnek. Akkor hiteles egy banda, ha a tagok minden koncerten a valódi énjüket adják, ha soha nem állnak be a sorba, a „rómeós” érzés a meg nem alkuvás. Így gondolkodnak önmagukról a zenekar tagjai. 
Kovács Koppány énekes/basszusgitáros/szövegíró Egerben született. Zenei pályafutása korán elkezdődött, apjától háromévesen kezdett citerázni tanulni, ovisként már fellépett óvónénije esküvőjén. Családját életszeretet jellemezte, ám édesanyja korán meghalt, édesapja másodszor a Felvidékre, Somorjára nősült, ahová az akkor még kiskorú fiai is követték. Koppány úgy gondolja, mindenkinek meg van írva a sorsa, hisz a felsőbb Rendezőben. Édesanyja haláláért megkapta kárpótlásként a gyerekeit, a családját, a zenekart.  Soha nem kér, hanem megköszöni azt, amije van.  
A zenekar pályafutását onnan eredeztetik, amikor Kovács László 1995 nyarán megírta a Rómeó Vérzik című dalt a hasonló című amerikai film ihletésére. A szöveget azután egyéb szövegek, dallamok, próbák követték, az első fellépésre még az év végén a somorja Piton bárban került sor. Már az első években rengeteg koncertjük volt, amelyeket gyakran maguk szerveztek. Felléptek – egyebek mellett – a Tankcsapda, a Sziámi, a Beatrice előzenekaraként. A Tankcsapdával Los Angelesben is zenéltek. Első felvidéki rock zenekarként lettek Magyarországon aranylemezesek. Négy Évszak nevű turnébuszukkal keresztül-kasul bejárták Európát. Onnan ered a név, hogy belül mindig ugyanaz a klíma, mint odakint.  
Az elmúlt években bebizonyították – elsősorban maguknak -, hogy elszakított országrészből induló zenészek is megvalósíthatják az álmaikat. Ha koncertek után beszélgetnek, egybehangzó a véleményük. Ha most meg kellene halni, nem volna hiányérzetük, mindig azt csinálták, amit élveztek, amit akartak.  
„Igen, ez megérte, ez tuti buli volt” 

Időtartam: 60 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  
 
Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük