MH logo 2021
NOE 100

09jan6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKÚj utak a születés világában

Event Details

Mi, magyarok – 17 ország, 53 film  

Új utak a születés világában  
Kasza Bernadett dúla portréja (Nagy-Britannia, Juhász Kund filmje)  

Időtartam: 60 perc  
Ajánlott életkor: 12+  

Magyarság Háza Galéria 
1051 Budapest, Nádor u. 17. 
2024. január 09. (kedd), 18:00  

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

A család a szereteten és a feltétlen bizalmon alapuló közösség. Alakítja a gyermek személyiségét, azt a módot, ahogyan látja a világot és önmagát. A gyermekek jelentik a jövőt. Kasza Bernadett azt tekinti feladatának, hogy segítse a várandós anyákat, a családokat a gyermek születése előtti időkben és az újszülött érkezése után, hogy a jövő minél harmonikusabb és szebb legyen.  

Bernadett Kerepestarcsán született és Gödöllőn nevelkedett. Tizennégy évesen édesanyjával együtt várta öccse születését, akinek azután pótanyukája, barátja és bizalmasa lett. Mindig nagyon érdekelte a biológia, orvos szeretett volna lenni, de az utolsó középiskolai év nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, ezért Jászberényben művelődésszervező szakon végzett. Párhuzamosan hastáncot is tanult, amit a mai napig tanít. A hastáncot sokan a legősibb táncnak tartják. Egészséges véráramot biztosít a női szerveknek, szülésnél is hasznos lehet. 

Az egészségügynek nem fordított hátat, gyógytornász szakon akart tovább tanulni a SOTE-n, erre a tandíjat egy angol kisvárosban Bournemouthban próbálta megkeresni. 2009-ben költözött ki Angliába. A gyógytornász szak azonban megszűnt, így a szülésznő szakot választotta. 2010-ben hazaköltözött, azonban nem talált munkát, úgy látta, a tandíjra nem lesz elég a pénz, ezért visszaköltözött Angliába. Ott is tánctanfolyamokat végzett, járt szambára, tangóra, társastáncra, balettra. 

2013-ban, első próbálkozásra felvételt nyert a Bristoli egyetemre szülésznő szakra. Akkor már dúla végzettsége volt, egyben ő volt az egyedüli külföldi hallgató. Nem akart az intézményesített szülészetben dolgozni, ezért létrehozta a saját rendszerét. A programjába a hastáncot is beépítette.  

A várandós anyukákat heti két órában készíti fel a szülésre. A vajúdás ideje alatt dúlaként a háttérből irányítja a szülés folyamatát. Szülés után tanácsot ad a szoptatásban, illetve bármilyen probléma, feladat megoldásában próbál segíteni. Időközben férjhez ment egy olasz férfihoz, 2016-ban világra hozta kislányát, Ninát. Vajúdása alatta a saját módszerét alkalmazta. Nina ma heti két alkalommal családi bölcsődébe jár, illetve a Ringató nevű programban vesz részt, ahol magyar népdalokat énekelnek és ölbeli játékokat játszanak.  

Bernadett jelenleg egy kétéves kurzust végez, amelynek sikeres befejezése után ügyvéd mellett jogi asszisztensként dolgozhat. A kurzus tárgya a szülési jog, ami egy új jogi terület. A végzés után az orvosi műhibák, szülési sérülések területén kíván elhelyezkedni.  

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria