MH logo 2021
NOE 100

05dec6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKA sofőr, a bébiszitter, a pincér, a klarinétos és a többiek

Event Details

Magyarság Háza Filmklub
Mi, magyarok – 17 ország, 53 film

A sofőr, a bébiszitter, a pincér, a klarinétos és a többiek 
A London Angels kézilabdacsapat portréja
(Nagy-Britannia, Juhász Kund filmje)  

Időtartam: 60 perc  
Ajánlott életkor: 12+  

Magyarság Háza Galéria 
1051 Budapest, Nádor u. 17. 
2023. december 05. (kedd), 18:00  

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Ma már sokan tudják, hogy Londonban van egy kézilabdacsapat, amely kizárólag magyar lányokból áll. Nevük: London Angels, ők Anglia legfiatalabb kézilabdaklubja.  

A klubot 2013-ban alapították, már az első évben megnyerték az angol strandkézilabda-bajnokságot, az angol ligakupa győztesei lettek, és gyorsan az első osztályba kerültek.  Azóta is folyamatosan ott szerepelnek. A lányok nem profik, nem kapnak fizetést a játékért – sőt, ők fizetnek tagdíjat a klubnak. Mindenkinek van civil foglalkozása. 

Darabos Gábor a klub elnöke és a csapat edzője egy személyben. Civilben iskolabuszsofőr, és egy egyetemi képzésben vesz részt. Hétvégén edzősködik. Cipruson hivatásos katonaként ismerkedett meg egy angol lánnyal, miatta költözött Londonba, a kapcsolat két év után véget ért, de Gábor maradt. Egy magyar lány révén – azóta már a felesége – ismerkedett meg a kézilabdacsapattal, először elnöke, majd edzője is lett. Mint elnöknek az a munkája, hogy az anyagi feltételeket megteremtse a csapat számára, a tagdíjakból befolyt összeg csak a költségvetés negyedét teszi ki.  

Felesége, Darabos Anikó a csapat kapusa, hétéves kora óta kézilabdázik, Magyarországon első- és másodosztályban is játszott. 2012-ben költözött Angliába, hamar megtalálta az Angyalokat, és számos kimagasló sikert élt meg velük. Anikót a brit kézilabda-szövetség is megkereste, hogy játsszon az angol válogatottban is, pár éve velük is edz. Gáborral családot, gyerekeket terveznek, de távlati terveiben szerepel a kézilabda is.  

Takács Viktória egy magyar faluból, Halásziból került Londonba. Ő is gyorsan tudomást szerzett az Angyalokról, jobb átlövő pozícióban játszik. Civilben pincérkedik, de hamarosan HR-esként fog dolgozni. Londonban nagyon elveszettnek érezte magát az első időkben, de miután bekerült a csapatba, azonnal barátokat is szerzett, és újra körülvette a hiányolt szociális-közösségi háló.  

Pintér Anikó Jászapátiból vándorolt ki Londonba, a kezdeti bizonytalanság és honvágy után ő is az Angyaloknál talált menedéket és beálló státuszt.  

Mindegyik játékos véleménye megegyezik abban, hogy a London Angels számukra nem csupán egy csapat, egy sportolási lehetőség, hanem baráti kör és egy biztos pont is a kilencmilliós Londonban. Külön élmény még a hatalmas szurkolói tábor, akik jóban-rosszban velük vannak, és ugyanazzal a hévvel biztatják őket győzelem és vereség esetén is. 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria