MH logo 2021
NOE 100

14nov6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKBabaváró magyarok Ausztráliában

Event Details

Babaváró magyarok Ausztráliában
Kocsis Jázmin cserkészparancsnok portréja (Ausztrália, Vladucz Zoltán filmje)

A messzi Ausztráliában egy magyar nő kisbabát vár. Muffinokat süt, és a közepükbe csorgatott kék vagy rózsaszín festék fogja elárulni a rokonságnak a baba nemét. Mielőtt azonban kiderülne ez a fontos információ, megismerjük a filmből a hatalmas családot-rokonságot, akik mind segítenek majd abban, hogy a negyedik generációs baba is megőrizhesse a magyarságát.

A nagyszülők – mindkét részről – a hatvanas évek közepén költöztek Ausztráliába. A szülők Melbourne-ben nőttek fel, egy magyar tánccsoportban ismerkedtek meg. Négy gyermekük született, két fiú és két lány. Jázmin kiskorában csak magyarul beszélt, az óvodában kezdett angolul tanulni.

Jelenleg fogyatékkal élőkkel foglalkozik, hogy élhetőbbé tegye a mindennapjaikat, és segítse őket a céljaik elérésében. Az öröm, a hála nagyon fontos visszajelzés a számára.

Az ultrahangvizsgálat és a fotók alapján a baba teljesen egészséges, Jázmin elérzékenyült a szívdobbanásait hallgatva. Nagycsaládba született, testvérek, unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik vették mindig körül. Kicsi korától tervezte, hogy saját családja lesz, mert azokat az élményeket, érzéseket máshol nem lehet átélni, amelyeket egy összetartó nagycsalád adhat.

Édesanyja, aki maga is hosszú évekig cserkész volt, gyermekkorában megismertette a cserkészettel. Tízévesen fogadalmat tett, hogy betartja a mozgalom törvényeit. Később maga is cserkészparancsnok lett. A magyarság megőrzésében nagy szerepe van a cserkészetnek, a keretein belül foglalkoznak magyar irodalommal, történelemmel, népzenével, néptánccal és mindenféle magyar hagyománnyal. Megtartják közösen a keresztény és nemzeti ünnepeket, az anyák és apák napját is. Nagy kihívás, hogy a fiatalokat felelősségérzetre, tiszteletre és szolgálatra neveljék egy olyan korban, ahol mindenki a jogait hangoztatja és az előnyöket keresi.

Elérkezik a várva-várt családi összejövetel. A családtagok kézbe vehetik a baba nemét rejtő süteményeket: széttörve kék színt látnak a belsejükben. A negyedik generáció első tagjaként egy fiú viheti majd tovább a magyarságot.

Időtartam: 60 perc  
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf  linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

   

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria