MH logo 2021
NOE 100

03oct6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKAz árny próbálja, a fény formálja

Event Details

Az árny próbálja, a fény formálja
Hanesz Angelika tanár, informatikus portréja (Szlovákia, Balázs Emese filmje)

Élete a feladatok és kihívások sorozata. Több munkahelyen és szakmai, valamint közéleti szervezetben tevékenykedik. Tanárként az informatika, a robotika a szakterülete. Ő mentorálja a világbajnok kassai robotépítők diákcsapatát.

A Bodrogközben egy kis faluban született, nagyapjával horgászni járt, nagymamájától főzni, kötni és horgolni tanult, villanyszerelő édesapja a műszaki tudományok felé navigálta, óvónő édesanyjától a szervezőkészségét örökölte. A család, a falu egyaránt jó közösséget alkotott. Meséli, ha egy gyerekért nem tudtak elmenni az óvodába, az náluk maradt, velük vacsorázott.

Tizennégy évesen került a kassai magyar nyelvű gimnáziumba, azóta ez a város az otthona. Elég nagy ahhoz, hogy sokféle kulturális- és sportlehetőséget nyújtson, de mérete még emberléptékű, otthonos. Gyakran sétál a város terein, utcáin, jól ismeri a magyar szellemi és épített örökséget, szeret bevásárolni a helyi piacon, ahol sokszor falubeli árusokkal is találkozik.

Először villamosmérnök szakon végzett az egyetemen, majd informatikából szerzett diplomát. Jelenleg a buzitai magyar nyelvű alapiskolában tanít informatikát, a kassai egyetemen informatika szakos tanároknak tart továbbképzéseket. Alapítványt hozott létre a tehetségek felkarolására, ennek égisze alatt programozó műhelyt működtet, robotokat építenek a diákokkal. Versenyekre járnak, csapatuk nagy sikerrel szerepelt már a világ sok országában, köztük az Amerikai Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben is.

Mindig támogató, szerető család állt mögötte, férje is informatikus, fia Londonban tanul informatikát. Vallja, hogy az a jó közösség, ahol mindenki megtalálja a maga helyét, támogatják egymást, és az együttműködés során sok energiát tudnak adni egymásnak.

Nagyon fontos számára a családi hagyomány is, a tárgyi és a szellemi örökség átadása. Családi összejöveteleken mindig ott szerepel nagymamája terítője és a nagyapjától örökölt Biblia.

Időtartam: 60 perc  
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria