MH logo 2021
NOE 100

19sep6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKEgy magyar lány New Yorkban

Event Details

Egy magyar lány New Yorkban
Nyíri Nárcisz bébiszitter portréja (Amerikai Egyesült Államok, Patkós Attila filmje)

A zene, az éneklés szeretetét a családból hozta magával, otthon a testvéreivel is zenélt. Tagja volt egy folklór zenekarnak is. Ezt a tevékenységet hobbiként a New York-i életében is folytatja. Szívügye a magyar népzene és a magyar nyelv.

Ötgyermekes családban, kétszobás falusi házban nőtt fel, ahol – már csak a helyzetből adódóan is – mindenkinek meg kellett tanulni alkalmazkodni a többiekhez. Édesanyjuk kellő szigorral, következetességgel, de nagy szeretetben nevelte őket.

Református hagyományőrző középiskolába járt, ahol alaptárgy volt a magyar népzene. Mindig tudta, hogy felnőtt korában gyermekekkel akar foglalkozni. Egészségügyi főiskolán csecsemőápoló szakon végzett, gyermekkórház intenzív osztályán kezdett el dolgozni. Egy ismerős orvos családjában kezdte a bébiszitterkedést.  Később az egyik családdal, akiknél a gyerekekre vigyázott, kiköltözött Amerikába. Úgy érezte, ezt a lehetőséget nem lehet kihagyni. Mivel nem beszélt angolul, a beilleszkedés tartogatott izgalmakat és nehézségeket is.

Tíz éve él New Yorkban. Albán nemzetiségű párjával egy társkereső oldalon találtak egymásra. Nárcisz jelenleg egy hatéves kisfiúra vigyáz reggel héttől délután ötig. Iskola után parkba, játszótérre járnak, festenek, legóznak.

New Yorkban – ami a szépségipar egyik központja – elvégzett egy sminkiskolát. Nem csak a baráti körben, hanem színházakban és fotózásokon is kamatoztatja tudását. Belecsöppent a magyar amatőr színházi életbe is, különböző magyar közösségek előtt mutatnak be színdarabokat.  Az egyik darabjukat Amerika több nagyvárosában is közönség elé vitték. Zenészekkel is összehozta az élet. Egy híres New York-i pub-ban is fellépett Jankovits Nikoletta lemezbemutató koncertjén.

Egy idegen országban a magyar templom és a közösségi ház adhatja a kiindulási alapot, Nárcisz is ezeknek a segítségével kezdett bekapcsolódni a New York-i életbe. Ebből kifolyólag magyar óvodában is dolgozott két évig.

Családjával napi szinten tartja a kapcsolatot Skype-on. Párjával házasságot és több gyermeket terveznek. A magyar és az albán szülők is elfogadták a kapcsolatukat, és kiderült, hogy a kétféle mentalitás – valamint a konyha, az ízvilág is remekül harmonizál egymással.

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria