MH logo 2021
NOE 100

04apr6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKÉn Istennek szeretnék zenélni!

Event Details

Én Istennek szeretnék zenélni! 
Tarcsi Norbert Péter autószerelő, zenész portréja (Svédország, Farkas István filmje) 

Tizenhét évesen kezdett zenével foglalkozni, autodidakta módon. Autószerelést tanult, többféle munkába belekóstolt, de a jövőben már csak zenélni akar. Sőt, mi több, leginkább már csak Istennek akar zenélni. 

Svédországban élő ismerőse hívta fel a figyelmét a skandináv országra, felvázolva az ottani, lényegesen jobb lehetőségeket. Akkoriban versenyszerűen kajakozott, amit ott sokkal kedvezőbb körülmények között tudott volna űzni. Tizenhét évesen, 1989-ben ki is ment, és politikai menekült státuszt kért, de a hamarosan bekövetkező rendszerváltozás miatt ezt nem kapta meg, hiszen Magyarországon immár demokrácia lett. Terve, hogy Svédországban jól kereső sportolóként fog élni, meghiúsult, nem tudta, hogyan tovább. Végül egy magyarországi svéd cégnél üzletkötőként kezdett dolgozni. 

A svéd életforma, amit 1989-ben megélt, nagyon vonzó volt számára. A szabadság szele megcsapta már akkor, amikor leszállt a hajóról a dél-svédországi Trelleborgban. Az emberek kedvesen rámosolyogtak, az utakon a sofőrök nyugodtak és udvariasok voltak, az otthoni stresszes élet után ez meglepő volt számára. Senki nem siet, nem kell küzdeni azért, hogy az ember szinten tartsa magát abban, amit csinál. 2010-ben költözött vissza. 

Jelenleg egy dél-svédországi kisvárosban, Hörby-ben él. Az ország déli része otthonosabb számára, mert jobban hasonlít Magyarországhoz: kevésbé sziklás, hegyes és zord, mint az északi terület. Otthonában megmutatja zenei relikviáit: CD-k, fényképek, hangszerek töltik meg az egyik szobát. Felidézi hazai zenekarához, az LK.Beat nevű formációhoz kapcsolódó élményeit, amellyel a Sziget Fesztiválon is fellépett. 

Svéd zenei karrierje az Emily Rose Band-ben indult, és ma már Norvégiába is átnyúlik. Olyan fajta zenét játszik, ami elsősorban Istennek szól. Keresztény ismerősei azt mondták neki, hagyja Istenre az irányítást az életében. Először ezt kétkedve fogadta, de már sajnálja, hogy nem fogadta meg korábban. Azt mondja, Isten akkor tud segíteni, ha átengedjük neki a kormányt. Mióta megtette, élvezi Isten áldását, és a legnehezebb helyzetekben nyújtott segítségét. Ez történt súlyos üzemi balesete után is, amikor három és fél méter magasról betonra zuhant. Sok csontja eltört, szerencsére nem bénult le, de két évre parkolópályára került. 

Zenéjében ötvözi a dzsesszt a magyar népzenei motívumokkal, magyar mentalitását a svéd zenésztársakéval. Jövőjét mindenképpen a zenei színpadon képzeli el. 

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. 

Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük