MH logo 2021
NOE 100

28mar6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKJANCSI, ZSUZSA, ANDZSELIKA

Event Details

Jancsi, Zsuzsa, Andzselika 
Az Integrál zenekar portréja (Ukrajna, Bunda Rita és Bunda Szabolcs filmje) 

Mindhármuk életét gyermekkortól végigkíséri a művészet, sokféle területen alkotnak. Talán a tehetségük alapján máshol többre vihetnék, de ők szeretik Kárpátalját, Nagybereget, ott akarnak élni és megmaradni magyarnak. 

Andzsi, Zsuzsa és Jancsi sorsa az Integrál nevű zenekarban kapcsolódott össze immár húsz éve. Zsuzsa és Jancsi életét a művészeten kívül a házasság is összeköti. Zsuzsa plakátfestőként dolgozott a városban, Jancsi egy rockzenekarban játszott, a zenészeknek szükségük volt plakátra a koncerthez, így ismerkedtek meg. Már házasok voltak – éppen nagy szegénység volt Ukrajnában –, amikor Jancsi hazavitt valahonnan egy szintetizátort, és kiderült, hogy Zsuzsa remekül tud rajta játszani. Nagyon megörültek, hiszen már csak egy énekes hiányzott ahhoz, hogy létrehozzanak egy triót, egy zenekart, és elmehessenek egy étterembe zenélni. Koncerteket kezdtek szervezni mindenféle helyeken, lassan mások is hozzájuk csapódtak, összerakták, amijük volt, és valamiféle zenei, kulturális élet kezdett körülöttük kibontakozni. Idővel egy kisebb zenei stúdiót is létrehoztak. 

Andzsi később csatlakozott hozzájuk, előtte már megfordult náluk pár énekesnő. Rögtön igent mondott a felkérésre, mert gyermekként édesapja zenekarában belekóstolt az éneklésbe. Ukrajnában sokfelé koncerteztek: nagyszínpadon, esküvőkön, keresztelőkön. Az ismert slágereken kívül saját számokat is előadnak. Zsuzsa azt mondja, dalaikat úgy is fel lehet fogni, mint szerelmes számokat, de úgy is, mint Istennek szóló vallomásokat.  

A közös zenélésen, koncertezésen kívül még számos kreatív tevékenységet folytatnak. Zsuzsa képeket fest és különböző technikákkal szobrokat alkot. Jancsi hangszereket készít, és a stúdióban dolgozik. Andzsi éneket és zongorát tanít, valamint megjelent egy daloskönyve, amelynek énekeit ő gyűjtötte össze a faluban az idős emberektől. 

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+02:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük