MH logo 2021
NOE 100

07mar6:00 pm7:00 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKA CSOKIGYÁROS

Event Details

A csokigyáros 
Papp-Vargha Katalin vállalkozó portréja (Szlovákia, Tomojka Tünde filmje) 

Nyílt kapcsolatokra törekszik a családon, a műhelyen, de akár a városon belül is. Fontos tulajdonsága az őszinteség.  Szereti megbeszélni a dolgokat, problémákat, hogy azok később ne árnyékolhassák be a kapcsolatokat. Nincs takargatnivalója, mondja. A barátok, üzletfelek, de a vásárlók is bekukkanthatnak műhelyébe, a komáromi csoki manufaktúrába. Ugyanígy a lelke is nyitott az emberek felé. 

A szlovákiai Komáromban nőtt fel, csak az egyetemi évei alatt hagyta el a várost. Nemzetközi kapcsolatok szakon tanult először Győrben, azután Budapesten. Ösztöndíjjal Brüsszelben is megfordult, ahol először találkozott a csokigyártással. A hirtelen döntések embere lévén, nemsokára közölte a férjével, hogy a jövőben csokit fog készíteni. A férje szintén nem sokat gondolkodott, azonnal támogatásáról biztosította. Így indult el 2012-ben ez a példamutatóan sikeres vállalkozás. Már az első időkben díjeső hullott rá, 2012-ben neki ítélték oda „Az év Fiatal Vállalkozója” címet is. Terméke 2015-ben kapott először díjat. Ez volt az igazi siker a számára. Nem nevez be gyakran versenyekre, csak ha úgy gondolja, hogy valami igazán különlegeset gyártott.  

Egyik üzletfele, akitől aszalt gyümölcsöket vásárol, azt mondja, egy újság címlapján látta meg először Katalint, és nagyon büszke volt, hogy egy városban él vele. Nem sokkal később személyesen is találkoztak egy pozsonyi vásáron, majd üzletfelek lettek. Példaképének tekinti. Katalin helyi alapanyagokból készíti az édességeit, hiszen megterem itt is minden, ami a jó csokihoz felhasználható.

Az üzleti kapcsolatokból nemritkán barátság szövődik – ahogy ez a helyi kávépörkölő műhely és a pékség tulajdonosával is történt – így a szabadidejüket is együtt töltik, és minden téren segítik egymást, sokszor gyereknevelési ügyeket is megbeszélnek. Az csak természetes, hogy kávézás, sütizés alkalmával ötleteket cserélnek. 

Katalinba általános- és középiskolai tanárai nevelték bele a magyar öntudatot, a hazafiságot. Nagy szeretettel emlékszik vissza rájuk, két lányát is az egykori iskolájába akarja beíratni, ha eljön az ideje. Nagyon szeret vállalkozói fórumokon fiatalokkal, főleg lányokkal a vállalkozás mibenlétéről beszélgetni. Buzdítja őket, hogy valósítsák meg az elképzeléseiket. Azt mondja, nagyon jó dolog anyának és vállalkozónak lenni egy személyben, hiszen úgy osztja be az idejét, ahogy neki tetszik. Tanácsa a fiataloknak, hogy sokkal jobb kicsiben kezdeni és fokozatosan naggyá válni, mint nagyban kezdeni, és gyorsan nagyot esni. Másik tanácsa, hogy jöjjenek vissza Komáromba, itt valósítsák meg álmaikat.  

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük