MH logo 2021
NOE 100

13feb6:00 pm6:50 pmMagyarság Háza FilmklubKamerás emberek - Siflis Zoltán filmje

Event Details

Magyarság Háza Filmklub
Kamerás emberek
A mozi, a kinematográfia úttörőinek története a Délvidéken

Időtartam: 50 perc  
Ajánlott életkor: 12+

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2024. február 13. (kedd), 18:00 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

A két első délvidéki és közép-európai úttörőjének, Lifka Sándornak és Bosnyák Ernőnek élete és munkássága Bácskához, azaz Szabadkához és Zomborhoz kötődik. Mindketten múlhatatlan érdemeket szereztek az első vándormozik, kőfilmszínházak, az első filmhíradók, az első magyar nyelven megjelent filmújság, filmgyár, és a filmforgalmazás megalapozása terén.
Életükben sajnos egyikük sem kapta meg az igazi szakmai és társadalmi elismerést, ehelyett a szegény magányosok sanyarú életét élték, így távoztak közülünk. Ha nem is tudatosan, de hozzájárultak a huszadik század hetvenes éveiben induló vajdasági magyar filmálom kibontakozásához. Nekik állít emléket a dokumentumfilm.

Írta és rendezte: Siflis Zoltán  
Operatőr: Raffai Csaba 
Effektvágó: Miskolci Rolland 
3D animáció: Nagy Attila  
Hang utómunka: Farkas Miklós  
Producer: Szohár Ferenc  
Gyártó: Nyitott Távlatok Szabadka és Cinemárt – Ft. Budapest 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 6:50 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria