MH logo 2021
NOE 100

17mar6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUBTekintetek - Dr. Kucsera Ferenc emlékére

Event Details

A film egy tragikus éjszaka története. Két eszme, két elme összecsapása. Kucsera Ferenc szentendrei káplánt 1919 júniusában hurcolták el a tanácshatalom vörös katonái, hogy kivallassák, megtörjék és példát statuáljanak vele. A történet az ő áldozatáról, kiállásáról és hitvallásáról szól, de nemcsak erről. Egy nehéz és zavaros korszak szűk keresztmetszete. Látlelete a széthulló világnak és országnak, annak árnyékaival és fényeivel a falon. Eszmék és emberek lenyomata. Szereplőké, akik a történelem kihívásaira próbáltak felelni a maguk képességei és érdekei szerint. Kucsera története több mint egyszerű áldozat. Hitvallásról, kitartásról és bátorságról szól. Elkerülhetetlen volt a vértanúsága? Valószínűleg igen. Hiszen vannak olyan korok, amikor az emberség megtartása hőst teremt. Korok, amelyeknek történelmi szereplői kivédhetetlenül haladnak a tragédia felé.

A film szereplői: Jászberényi Gábor, Sütő András, Horváth Károly, Eredics Kristóf, Tóth Ferenc, Kivés Zoltán, Török Zoltán, Csongrádi Gergely, Selmeczi András

A vetítés után beszélgetés az alkotókkal:
Balogh Ernő, rendező
Selmeczi András, cserkész, a kucsera100.com honlap szerkesztője
Halper Dávid, a film producere

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el!
Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük