MH logo 2021
NOE 100

26mar6:00 pm7:10 pmMagyarság Háza FilmklubHúsvétváró a Kárpát-medencében

Event Details

Magyarság Háza Filmklub
Húsvétváró a Kárpát-medencében

Időtartam: 70 perc 
Ajánlott életkor: 6+

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2024. március 26. (kedd), 18:00

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

A Húsvétváró vetítésen megismerhetjük, hogyan készülnek a keresztények legnagyobb ünnepére a Kárpát-medence háziasszonyai.
Erdélyben a töltött bárány, Felvidéken a húsvéti töltelék nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Kárpátalján a káposztás paszulyt fogyasztják böjt idején, Délvidéken pedig minden nagyobb ünnepen a híres vajdasági sós kiflivel várják a vendégeket.
Bekukkanthatunk egy vajdasági fiatalasszony műhelyébe, aki húsvéti díszes tojásokat készít, végül megnézhetjük, hogyan készül Kárpátalján a hagyományos húsvéti sonka.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:10 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria