MH logo 2021
NOE 100

19mar6:00 pm7:28 pmMAGYARSÁG HÁZA FILMKLUBVajdaság kincsének őrzői – Lavro Ferenc filmje

Event Details

Magyarság Háza Filmklub
Vajdaság kincsének őrzői
Burány Béla, Bodor Anikó és a Szöllősy Vágó házaspár portréi

Időtartam: 88 perc   
Ajánlott életkor: 12+

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2024. március 19. (kedd), 18:00

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Vajdaság néprajzilag igen sok kincset őriz. A török uralom után az egykori Magyarország minden területéről érkeztek ide telepes rajok. Ők magukkal hozták szülőföldjük népdalait, népmeséit és szokásait is. Éppen ezért a mai Vajdaság lakói a palóc, a székely és az alföldi örökség letéteményesei is.

A dokumentumfilm két fontos néprajzi gyűjtő, dr. Burány Béla és Bodor Anikó munkásságát dolgozza fel. Emellett bemutatja a Szöllősy Vágó házaspár életútját is. Ők a magyar kultúra, azon belül is a magyar néprajzi kultúra elkötelezett terjesztői voltak. 
A filmet az egykori adatközlők éneke teszi teljessé.

Rendezte: Lavro Ferenc

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:28 pm(GMT+01:00)

Location

Magyarság Háza Galéria