MH logo 2021
NOE 100

18dec6:00 pm7:00 pmMagyarság Háza-díj átadása – Gálaműsor Advent negyedik vasárnapján

Event Details

A 2021-ben tíz éves Magyarság Háza a jubileum alkalmából hozta létre az intézményről elnevezett Magyarság Háza-díjat. Az elismerésre azok lehetnek jogosultak, akik a Magyarság Háza partnereiként a 2011 óta eltelt időszakban bármikor alkotói, szerzői, előadói minőségükben kiemelkedő módon járultak hozzá a Magyarság Háza kulturális célkitűzéseinek, programjainak megvalósításához. A díjat csak magánszemély kaphatja meg, kizárólag egy alkalommal. Az ünnepélyes díjátadó gálára mindig Advent utolsó hétvégéjén kerül sor.
 A rendezvény fellépője a Carmina Renascentia régizene együttes.
 A nagykárolyi zenekar főként 16. és 17. századi erdélyi, magyar és nyugat-európai egyházi és világi zenét szólaltat meg korabeli hangszereken. Feladatának tekinti egy olyan zenei híd kialakítását, amely a mai modern zenei ízlésvilághoz közelebb hozza, előadásmódja által élővé varázsolja a hazai és nyugati kiadványokban fellelhető hangszeres és énekelt muzsikát. Számos helyszínen és színpadon bizonyították, hogy az általuk játszott régizene valóban népszerű lehet, s helye és értékközvetítő szerepe van a mai hallgatóság számára.

Tagok:
Keresztesi Ildikó – ének, hárfa, furulyák
Lörincz Tünde – alt, dob
Jónucz Alfonz – tenor, furulyák, viola da gamba
Lörincz Szilveszter – basszus, viola da gamba, furulyák
Kind Csilla – furulyák, ütőhangszerek
Nagy Norbert – csembaló
Vezér János – furulyák, görbekürt

Időtartam: 60 perc

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Sunday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+01:00)

Location

Magyar Tudományos Akadémia Felolvasóterem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük