MH logo 2021
NOE 100

15nov6:00 pm7:30 pmMagyar Szórvány Napja

Event Details

18:00
Geofolk
Dávid Botond erdélyi fotóművész kiállítása

A székelyudvarhelyi fényképész Geofolk projektjének célja a világ összes népviseletének megörökítése. Ebből láthatnak az érdeklődők egy keresztmetszetet.
Köszöntőt mond Csibi Krisztina, a Magyarság Háza ügyvezetője.
A kiállítást Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója nyitja meg.
Tárlatvezető: Dávid Botond.

18:30
Kóbor
Portréfilm a Brassó megyei szórványtelepülésről 
Kóbor az erdélyi Szászföld egyik leggazdagabb múltú magyar szigetfaluja, körülbelül 200 lakójának alig egyharmada magyar, akik többsége 60 év feletti. A falut messze elkerülik a vasútvonalak és a főútvonalak, csak rossz minőségű mellékutakon érhető el a szomszédos községek irányából. A település nevezetessége és fő látnivalója a szász mintára épült erődtemplom, melynek felújítása a magyar kultúra e különleges kis szigetének megmaradását is szimbolizálná.
 A vetítés után közönségtalálkozó a film alkotójával, Ferkó Zoltánnal.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  
 
Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Tuesday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük