MH logo 2021
NOE 100

30sep10:00 am12:00 pmMAGYAR NÉPMESE NAPJA DÉLELŐTT

Event Details

„Erdő, mező, hegy völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez…” – Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját.

10:00 – 10:40
Csihán királyúrfi – a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház zenés bábjátéka

„A Csihán királyúrfi székely népmese sok eleme hasonlít a Charles Perrault által lejegyzett Csizmás kandúr címen ismert meséhez. A székelyföldi magyar mesében a segítő állat nem a legtöbb rokon mese sztereotip macskája, hanem a róka. Egy szegény molnárlegény megmenti a róka életét, ki cserébe csalafinta cselekedeteivel gazdaggá teszi és gyönyörű feleséget is szerez neki. A mese érdekessége a végkifejlet, mikor a királyfi rájön, hogy a róka rengeteg jótette helyébe jócselekedet jár és a rókát maga mellé veszi, a jócselekedetek sorozata soha nem szakadhat meg.”

producer: Kolcsár Béla
rendező: Borsos Virág
dramaturg: Tamás Gyopár
zene: Molnár Szabolcs
bábtervező: Tamás Anikó
bábosok: Bajna Gyöngyi, Tamás Gyopár és Borsos Virág
technika: Baricz-Tamás Imola

11:00 – 12:00
kézműves foglalkozás a bábszínház tagjaival, fakanálbáb készítése

Ajánlott életkor: 4+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Time

(Saturday) 10:00 am - 12:00 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria