MH logo 2021
NOE 100

19jan6:00 pm7:30 pmMAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMSimon Attila: Felvidékből Szlovenszkó. Mi történt 1918-1919-ben a Felvidéken? 

Event Details

1918 végén, 1919 elején Felvidék csehszlovák megszállás alá került. Az előadásban Simon Attila történész, a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója arra keresi a választ, hogy miként zajlott le a Felvidék magyarok által lakott részein az államfordulat. Hogyan lett Pozsony, Kassa, Komárom vagy Rimaszombat csehszlovák várossá, hogyan viselkedett a megszálló hatalom és miként reagált erre az ott élő magyarság.

Időtartam: 60 perc

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@admin

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Time

(Thursday) 6:00 pm - 7:30 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük