MH logo 2021
NOE 100

25feb6:00 pm7:00 pmErdélyi magyarok a Szovjetunió rabtelepein 1944–1953Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

Event Details

Dr. Murádin János Kristóf, kolozsvári történész előadásában megemlékezik az 1944 őszén Erdélyből szovjet hadifogságba hurcolt magyar civilekről. Bemutatja a tábori élet mindennapjait, a szabadon bocsátásra történő kísérleteket, a túlélők hazaérkezését, a fogság traumájának feldolgozását, valamint a román rendszerváltás utáni kárpótlást.

Rekviem
M. Lovász Noémi képzőművész kiállítása

Murádin Lovász Noémi férje kutatómunkájára építve festményeivel tolmácsolja a szenvedéstörténeteket. Képeit az emlékező beszélgetések és a táborokból hazahozott tárgyak ihlették, emléket állít a hadifogságot megjáró hősöknek.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info (A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el!) Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Time

(Friday) 6:00 pm - 7:00 pm(GMT+01:00)

Location

Aranytíz Kultúrház, Tolnay Klári Színpad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük