MH logo 2021
NOE 100

23oct6:00 pm7:40 pmAz 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjaBolygótűz - játékfilm

Event Details

1956 novemberében sokan menekültek át a titói Jugoszláviába, és szembesültek az „emberarcúnak” nevezett szocializmussal. A film hősei egy bunyevác földműves tanyáján találnak átmeneti menedéket, és ott, valamint a közeli Szabadkán, régóta fülledő családi és társadalmi közegben, a helyi belbiztonsági tisztek felügyelete alatt várnak sorsukra. Egyikük az 1942-es bácskai mészárlás résztvevője, később ávós, aki most forradalmárnak adja ki magát, a házigazdát azonban a régi emlékekkel próbálja zsarolni. Csendőri múltját annak belügyes fia, forradalomban játszott szerepét egy naiv hitű ifjú igyekszik tisztázni, akárcsak saját sztálinista előéletét a vezeklő értelmiségi. A végkifejlet mindannyiunk számára tragikus.

Forgatókönyv: Deák Ferenc
Rendező:  Vicsek Károly
Operatőr: Halász Gábor
Vágó: Mógor Ágnes

Időtartam: 100 perc
Ajánlott életkor: 14+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.  
 
Helyfoglalás érkezési sorrendben.  
 
Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Time

(Monday) 6:00 pm - 7:40 pm(GMT+02:00)

Location

Magyarság Háza Galéria